Om Passage

Passagefestivalen är en internationell gatuteaterfestival som arrangeras i Helsingborg och Helsingör. I år blir det 18:e året som Dunkers kulturhus och Helsingör teater tillsammans arrangerar Passagefestivalen. Den är Nordens största internationella och transnationella gatuteaterfestival och sker samtidigt på båda sidor sundet. Gatuteatergrupper från hela världen intar det offentliga rummet och förvandlar både bostadsområden och city till scener för kulturupplevelser och överraskande möten.

Besök festivalen

Du behöver inga förkunskaper om gatuteater för att ha kul och ta del av Passagefestivalen. Ta dig till platserna i bostadsområdena och i city där festivalen kommer ske och njut av professionell gatuteater med kvalitativa internationella och nationella akter. Gatuteater när den är som allra bäst, i ett somrigt Helsingborg.

Festivalen 2022 sker mellan 25 juli-30 juli. Vi börjar i bostadsområdena och kranskommunerna den 25-27 juli för att sedan fortsätta inne i citykärnan den 28-30 juli. I år kommer vi vara på dessa områden:

25 juli Högaborg/Elineberg

26 juli Planteringen

27 juli Fredriksdal

28-30 juli Helsingborg centrum

Vill du uppleva Passagefestivalen i Helsingör, klicka här för att läsa mer om programmet på danska sidan.